Engels:

De vakantiewoning is gelegen vlakbij de stad Vimmerby waar alle faciliteiten als winkels, restaurants, banken, uitgaansgelegenheid, bioscoop en het unieke Astrid Lindgrens Wereld en Astrid Lindgrens geboorteplaats en huis ( Näs) aanwezig zijn. Ook een bezoek aan het pittoreske Katthult ( filmlokatie Emil) en de filmlokatie Bullerbyn ( kinderen van Bullerbyn) is 10 minuten rijden met de auto mogelijk. Ook het prachtige smålandske natuurgebied Norra Kvill is eveneens op 10 minuten rijden met de auto een bezoekje waard waar een 1000 jaar oude eik te bewonderen is.

Op 2 km afstand van de vakantiewoning bevindt zich een prachtig meer waar je kunt zwemmen. Het water is glashelder, je ziet regelmatig de vissen om je heen zwemmen.

Op 5 km afstand is het mogelijk na het kopen van een viskaart, te vissen op forel bij een prachtig meer en grote rotspartijen te zien en een grot te bezoeken. Bij het meer Krön zijn aluminium kano’s te huur voor urenlang vaarplezier en kan er zomers gebarbecued worden aan de rand van het meer. Restaurant is open in de zomermaanden en bied de mogelijkheid voor heerlijke lunchmaaltijden.

In Eksjö (50 km) kan men het stadje bezoeken met gezellig centrum en museum en staat bekend om de karakteristiek houten woningen in de binnenstad.

In de zomer is het mogelijk om in het bos achter huis bessen te zoeken.

Watersportstad Västervik, aan de Oostzee, ligt op 65 Km van de stuga. In de zomer is het daar een gezellige drukte van maritieme aangelegenheden.

In de wintermaanden kan men bij voldoende sneeuwval terecht in Tolvmannabacken, een skicentrum met 7 verschillende skibanen in Kisa op 35 km afstand

en volop genieten van de wintersportmogelijkheden zoals skieen, slalom en snowboarden op de skibaan.

In Valbacken kan men in de winter in dat geval ook ski’s huren en afdalen van de piste of snowboarden.